Viknes 1080 Video PDF Afdrukken E-mail
Een nieuwe Viknes! De 1080!

Een nieuw vlaggeschip voor de Viknesvloot: De Viknes 1080!

Viknes 1080 in volle vaart 

Dankzij de eigenaar van de Bluenose waren we al snel getipt over een nieuwe Viknes: Op de Noorse website was een aantal foto's te zien van de grootste Viknes tot nu toe, naar goed Viknes-gebruik aangeduid met "1080". En dat voor een schip met een LOA van 11.90 meter! Verder daarbij de boodschap dat de introductie van "de nieuwe" op de boatshow van Bergen (NO) zou zijn.

Eerste indruk. 

Op die eerste foto's konden we al zien dat het model iets heeft wat de andere modellen niet hebben: Een heus gangboord als primeur. Het gaat dus om een z.g. walkaround en dit is o.a. benut om naast de bestuurdersplaats een zijdeur te maken van waaruit je zo in het gangboord stapt. Verder was er op de foto's nog niet zo veel te zien, en zeker geen varend schip (en daar gaat het tenslotte om).

Scoop!

 Nog voordat er op de Noorse Viknes website foto's beschikbaar kwam zag "onze correspondent" tot zijn grote verbazing op een regenachtige dag, 23 februari j.l., een "viknes-achtig schip" onder het raam van zijn kantoor in Haugesund door varen!. Het bleek de nieuwe 1080, waarschijnlijk onderweg naar de bootshow in Oslo. Naar eigen zeggen duurde het even voor de camera was gepakt, maar toch 2 duidelijke foto's:

Viknes 1080 langs kantoor in Haugesund.

Viknes 1080 langs kantoor in Haugesund 1

Officiele foto's

Door dezelfde bron zijn we opmerkzaam gemaakt op de eerste foto's die bij de Noorse Viknes-dealers zijn gepubliceerd. Een selectie daar van kan je hier bekijken. Maar eerst.....

Video!

Nog leuker zijn misschien is eerste video van het nieuwe schip! Met dank aan de website van de Noorse firma www.kastloss.no.

Laatst geupdate op ( Tuesday 26 February 2008 )
 
Volgende >
designed by made your web.com