1080 in NL!! PDF Afdrukken E-mail
De eerste Viknes 1080 is in Nederland aangekomen.

De 4e november 2008 zou dan, na een aantal vertragingen, de nieuwe Viknes van Douwe Bekius per schip in Amsterdam afgeleverd worden. We durfden er onderhand niet meer op te vertrouwen, maar vandaag ontvingen we goed nieuws: hij is er! Van Douwe ontving ik bijgaand berichtje en foto's:

"Ze is in Nederland… Op een flatbed in de haven van Amsterdam aangekomen, en toen het IJ op. Althans, waarschijnlijk was het het IJ, want veel zagen we niet. Het is per jaar drie dagen mist, en deze keer was het zo erg dat we nauwelijks de voorkant van het schip zagen. Dus meteen de apparatuur en radar opgestart, alles in het Noors… En nog geen kaart geladen! Bij de Oranjesluizen aangekomen werden alle schepen naar de kant gestuurd door Rijkswaterstaat. Ondanks een prima radar, was het echt te gek om verder te gaan. En dus een onverwachte overnachting op de nieuwe 1080, voor de Oranjesluizen. Rustig weer zei jij nog. Iets te rustig… 

Op woensdag zijn we met Windkracht 5 NW het IJsselmeer overgestoken naar Sneek. Wat een verschil met de 1030. Het is nu echt een schip, je voelt het gewicht en de stevige romp. En natuurlijk de dikke motor met onderwater uitlaat, die heel anders loopt. Om 7 uur vertrokken, 3 sluizen en 5.5 uur verder ligt de 1080 nu in Sneek. Eindelijk.

Allemaal ‘verrassingen’: de andere binnenmal geeft meer ruimte, het stuur is nu verstelbaar (perfect), er zit nu een hangkast in, de cabrioletkap, de dranken en glazen hebben echt een mooie en ruime plek onder de stuurstoel, allemaal goed."

1080 op flatbed in de amsterdamse mist.

 1080 op flatbed in de amsterdamse mist.

 

1080 zijzicht op flatbed.

1080 zijzicht op flatbed.

 

De 1080 aangemeerd bij Seaways (Sneek).

 De 1080 aangemeerd bij Seaways (Sneek).

 

1080: Zwemplatform en kuip.

1080: Zwemplatform en kuip.

 

Laatst geupdate op ( Thursday 15 January 2009 )
 
< Vorige   Volgende >
designed by made your web.com