Aanschaf PDF Afdrukken E-mail

Hoe kom je aan accessoires?

Af werf.

Een groot aantal accessoires wordt via de optie-lijst van Viknes aangeboden. Vooral bij een nieuw schip kan het handig zijn om bepaalde zaken, zoals verwarming, dekluiken, dekwaspomp, buitendouche, afscheidingsdeur, oven e.d. vanaf de werf in te laten bouwen. Het resultaat is dan netter en betrouwbaarder. Zaken waar kabels/leidingen bij komen kijken kunnen ook erg netjes door de werf worden ingebouwd. Reken echter niet op "koopjes"als je puur naar de prijs van de apparatuur kijkt. Ook inbouwkosten worden door de werf meegerekend, maar als je iets achteraf door een professional laat installeren ben je meer kwijt.

Zelf achteraf doen. 

Koopjes jagen en zelf installeren (niet altijd even gemakkelijk!) is het voordeligste, maar het netjes en stevig inbouwen, het veilig wegwerken van kabels leidingen zonder schade of onooglijke constructies is niet iedereen gegeven.

 Achteraf laten doen.

Natuurlijk zijn er ook genoeg gespecialiseerde bedrijven die (voornamelijk de door hen zelf verkochte) accessoires in je schip kunnen bouwen. Ook hier moet je geen koopjes verwachten, maar - als het een gerenommeerd bedrijf is - wel een zeer vakkundige installatie, met veelal garantie. Ook de importeur heeft ervaring met het achteraf inbouwen van extra's en toevoegingen, of heeft daar betrouwbare adressen voor.

Informatie inwinnen.

Accessoires kunnen kostbaar zijn in aanschaf, installatie of gebruik. Het is daarom verstandig om vooraf informatie in te winnen bij mensen die er al ervaring mee hebben opgedaan. Dat kan natuurlijk ook via Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken . Een voorbeeld: Ik heb zelf de AIS-ontvanger op de C80 aangesloten (de vorige eigenaar had hem al laten inbouwen, maar niet goed aangesloten/geconfigureerd). Best een lastig werkje en ik verwachtte er veel van. In de praktijk blijkt dat de meeste schepen hun AIS niet of verkeerd gebruiken en veel heb ik er dus (nog) niet aan.....

Laatst geupdate op ( Saturday 02 February 2008 )
 
Volgende >
designed by made your web.com